A Pratic termékek vízzárása és széltesztje

Posted by John 2017/08/31 0 Comment(s)

A Pratic tervező csapata komoly figyelmet fordít termékei tesztelésére, így azok vízzárási és szélellenállási értékei nem csupán jól csengő számok, hanem laboratóriumi körülmények között mért, valós értékek.
A teraszárnyékolók vízzárását az Istituto Giordano laboratóriumában tesztelték úgy, hogy óránként 369 mm vízoszlopmagasságnak megfelelő csapadékot spricceltek a tetőre 3,4 Bar nyomással határozatlan ideig. Nomo esetében a tesztet az egy szekciós maximális méretű (550 x 700 cm) pergolán végezték el. E3 vízzáróság EN 86 ISTITUTO GIORDANO

A Pratic termékek vízzárása - FUDO Kft.     A Pratic termékek vízzárása - FUDO Kft.

A TECNIC ponyvák 5000 nyitási/zárási ciklusban, 100 kg-os terheléssel vannak tesztelve, mely 15 év használatnak felel meg.

A TECNIC ponyvákat 15 éves használatra tervezik

Annak bizonyítékaként, hogy termékei szélellenállás szempontjából megfelelnek – sőt túlteljesítik - az EN-1932 szabvány szerint értékeket a Pratic, hogy bemutassa modelljeinek hatékonyságát, termékeit a Pinfarina szélcsatornájában tesztelte azokat. Ahol minden árnyékoló berendezés dinamikus teszten esett át, azaz teljesítette az állandó erősségű, és a folyamatosan ingadozó szélterhelés tesztet is. A mérési eredmények jóval meghaladják a termékre a gyár által kiszabott szélterhelési határokat. Pl. a Flex napellenző a teszten 92 km/h határértéket teljesített, a gyártói termékleírásban szereplő 70 km/h helyett, pedig a 70 km/h is jóval meghaladja a konkurens termékek értékeit.

A Pratic árnyékolóinak széltesztjét a Pininfarina szélcsatornájában végzik

Tekintse meg a tesztvideót: